PGDriebergen 
KerkNieuws
 
 
 

Jaargang 5 nummer 12, 21-10-2015                         Redactie email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerkblad voor Driebergen-Rijsenburg van de Protestantse Gemeente en de Vrijzinnigen Nederland

 

 

 

 

ZONDAG 25 oktober 2015 – Wintertijd ! Klok 1 uur terug.

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

Nieuw Salem

  9.30

Ds. B. den Butter, Huizen

Grote Kerk

10.00

Mevr. J. de Zwaan

’t Hoge Licht

10.00

De heer A. van Heusden

Parklaankerk

10.15

Ds. R. F. Philipp

Kinderkring

De Bron-Traject 24

11.45

Arnoud Drop

Nassau Odijckhof

10.30

Mw. C. van den Boogaard

Sparrenheide

10.30

Ds. W. in ‘t Hout

Grote Kerk

17.00

Ds. J.P. Ouwehand, Houten

 

 

 

 

 

ZONDAG 1 november 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

Nieuw Salem

  9.30

Ds. Dr. R.W. de Koeijer, Bilthoven

 

Grote Kerk

10.00

Ds. A. van Nijen - Jubileumdienst

50 jaar predikant

’t Hoge Licht

10.00

Ds. D.C. Coppoolse

M.m.v. Koor

Parklaankerk

10.15

Mevr. ds. M. van Schaik-Laan

 

De Bron-Traject 24

11.45

Eddy de Pender

Getuigenissen

Nassau Odijckhof

10.30

Ds. T. van der Wal

 

Sparrenheide

10.30

Ds. S. Janse

 

Kapel Bartimeus

10.30

Joke Zwaan – Allerzielen viering

Hagedienst

Bartimeus

16.00

 

Middagdienst

Grote Kerk

17.00

Ds. C.J. Barth, Nederlangbroek

 

Grote Kerk

19.30

Vesper

Cantorij

 

 

 

 

 

 

WOENSDAG 4 november 2015 – Dankdag voor Gewas en Arbeid

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

Grote Kerk

17.00

Ds. B. den Butter, Huizen

 

ZONDAG 8 november 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

Nieuw Salem

  9.30

Ds. Dr. J. Broekhuis, Barneveld

Grote Kerk

10.00

Ds. H. Makkinga - Oogstdienst

M.m.v. Kerkkoor

’t Hoge Licht

10.00

Ds. D.C. Coppoolse

Parklaankerk

10.15

Prof. dr. L .Laeyendecker

De Bron-Traject 24

11.45

Hester Touwen

Nassau Odijckhof

10.30

Ds. T. Braam

Sparrenheide

10.30

Ds. Sj. Bruining

Grote Kerk

17.00

Ds. G.H. Kruijmer, Lage Vuursche

 

 

 

 

 

Collectebestemmingen

 

 

 

Zondag 25 oktober - Zuid-Afrika – Presbyteriaanse kerk Tamale

 

Inkomen voor vrouwen door kariténoten. In grote delen van de savannebossen van Noord-Ghana groeit de karitéboom, ook wel de boterboom genoemd. Het verzamelen van de kariténoten, in het Engels shea-nuts, is traditioneel een taak van vrouwen. Dat werk doen ze vooral in tijden dat er op de boerderij weinig werk is. Op een arbeidsintensieve manier koken ze de noten, waarbij de kostbare karitéolie (shea-butter), vrijkomt. Dit kost veel tijd, veel brandhout, en de vrijkomende rook is schadelijk voor de gezondheid. Het landbouwprogramma van de Presbyteriaanse kerk in Noord-Ghana heeft een project opgezet van 48 vrouwengroepen die noten verzamelen en twee groepen die de noten bewerken, om een beter inkomen en de productie efficiënter en milieuvriendelijker te organiseren. Dit project draagt dus niet alleen bij een beter inkomen voor vrouwen en hun gezinnen, maar ook aan een beter milieu en het duurzaam beheren van de bossen!

 

 

Zondag 1 november

 

Vandaag reizen we voor de collecte naar het verre oosten, naar Thailand. Slechts 1 procent van de Thaise bevolking is christen. Christenen zijn een kleine minderheid te midden van een overwegend Boeddhistische samenleving, doorspekt met het geloof in geesten en voorouders. Voor voorgangers van deze Kerk is er gelukkig een eigen theologische opleiding, de faculteit McGilvary. Hier studeren niet alleen toekomstige predikanten uit Thailand, maar ook uit naburige landen. McGilvary is voor hen een aantrekkelijke opleiding, omdat deze een hoger niveau aanbiedt dan in hun eigen land en ook een variant in het Engels aanbiedt. Kerk in Actie steunt niet alleen de theoloog Hendrie van Maanen, maar ook vijf talentvolle studenten die de kans krijgen om met een beurs van Kerk in Actie een theologische opleiding te volgen.

 

 

Woensdag 4 november (Dankdag) - Morgenlandzending

 

St. Morgenlandzending is een zelfstandige interkerkelijke organisatie, die steun verleent aan christelijke kerken en organisaties in het Midden-Oosten. In 2011 bestond deze stichting al 85 jaar. In 1994 is het werk van de St. Morgenlandzending geïntegreerd in de sectie Midden-Oosten van de GZB. Speciaal op deze Dankdag vragen wij uw steun voor dit werk.

 

 

Zondag 8 november - Voedselbank Utrechtse Heuvelrug

 

Uw bijdrage in geld of voedsel is zeer welkom! Ondanks de berichten dat het economisch beter gaat met Nederland blijft de voedselbank onveranderd (hard) nodig. Op dit moment worden iedere week 55 voedselpakketten uitgegeven. Daarvan eten circa 140 mensen in de gemeente Heuvelrug. Van die gebruikers is 40% afkomstig uit Driebergen. De inhoud van een pakket voorziet voor 2 á 3 dagen in de voedselbehoefte. De kerken op de Heuvelrug zijn actief betrokken, met vrijwilligers en collectes. Tevens krijgt de voedselbank Utrechtse Heuvelrug binnenkort het certificaat 'groen'. Uw bijdrage in geld of voedsel is zeer welkom!

 

 

3wijken

 

 

Zondag 25 oktober

 

Onze gastvoorganger vandaag, Joke de Zwaan, zet het diaconale spoor van ‘Geven om zeven’ voort: toeleven naar de opening van ons diaconale centrum aan de hand van de zeven werken van barmhartigheid. Deze zondag staat in het teken van ‘de naakten kleden’.

 

 

Zondag 1 november

 

Vandaag zijn we getuige van een prachtige mijlpaal. Ons gemeentelid ds. Auke van Nijen, op veel manieren verbonden (geweest) met de Protestantse Gemeente Driebergen, is dan 50 jaar predikant. Ter gelegenheid daarvan gaat hij voor in een dienst van herinnering en dankbaarheid. Na afloop is er uiteraard volop de gelegenheid om Auke (en Ineke) de hand te drukken.

 

 

Zondag 1 november, 19.30 uur Grote Kerk - Vesper met de cantorij

 

Op 2 november is het Allerzielen. Van oudsher in de RK kerk een dag waarop de doden herdacht werden. Voor deze gelegenheid heeft Huub Oosterhuis een liederencyclus geschreven ‘Rust en Vrede’. Dit is door Tom Löwenthal harmonieus getoonzet. De cantorij zingt liederencyclus. Het is een combinatie van solisten, de cantorij en gemeentezang. Medewerking wordt verleend door Len den Ouden, sopraan; Paul van Oosten, orgel; Frits de Zwaan, piano en Frank Heezen, viool. Het geheel staat o.l.v. Inge van Keulen. Teksten en muziek die raken en waar je stil van wordt!

 

 

Zondag 8 november

 

We staan in deze dienst stil bij: “Voedt de hongerigen” (in de serie “Geven om zeven”), als één van de werken van barmhartigheid. Als lezing is gekozen Marcus 6: 30-44, over de spijziging van vijf duizend mensen. En dat er aan het eind nog wordt overgehouden. De lezing, maar ook dit werk van barmhartigheid roept allerlei vragen op, over hoe we met voedsel omgaan, over de oneerlijke verdeling van voedsel over de wereld. Vragen om eens goed over na te denken en ons op te bezinnen. Er is muzikale medewerking van het Kerkkoor o.l.v. Wouter Harbers.

 

Op deze zondag houden we ook een Inzameling voor de Voedselbank. Bijv.: appelstroop, pakken aardappelpuree, pannenkoekenmix, (runder)rookworsten, mayonaise, mosterd, zout, cakemeel, flessen braadboter, aanmaaklimonade, drinkpakjes voor de kinderen, schoolkoeken.

 

Als u iets hiervan wilt meenemen naar de kerk, geven de diakenen het weer door aan de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Iedereen is van harte welkom in deze dienst.

 

 

Zondag 22 november, 19.30 uur, Taizéviering in de Grote Kerk

 

Hierbij alvast de datum van de Taizéviering. Een zondag eerder dan we eerst gepland hadden.

 

 

Huiskamergesprekken

 

Als het goed is heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen met de huiskamergesprekken bij u in de buurt (in uw pastorale sectie). Met de gespreksleiders zijn de voorbereidingen getroffen en de eerste aanmeldingen zijn al binnen.

 

Het gaat om ontmoeten, en we hopen ook met elkaar in gesprek te komen. Graag tot ziens.

 

 

Afwezigheid predikanten

 

In de herfstvakantie 17-25 oktober zijn Henk Makkinga, Wijke Greydanus en Hans Baart vrij. Zoals u weet zijn ze alle drie gebonden aan schoolvakantie als het gaat om het opnemen van vakantiedagen. Bij urgente zeken graag contact opnemen met de scriba Ron Spruit (517996) of ds. Daco Coppoolse (06-15443064).

 

 

Adventsviering voor ouderen wijkgemeente 3Wijken

 

Dit jaar houden we een adventsviering voor ouderen van de wijkgemeente 3Wijken op 17 december a.s. vanaf 14.30 uur in de Grote Kerk. Noteer deze datum alvast. De uitnodigingen worden begin december rondgebracht. Namens de sectieteams 3Wijken.

 

 

Wijkgemeente Immanuël

 

Verhuisdozen

 

Terwijl ik voorzichtig probeer de slaap te vatten, zet mijn lief plotseling de aanval in. Ze vindt het onverantwoord dat ik per se met eigen mensen de verhuizing wil doen. Ik besluit mij slapende te houden. Voor mij is dit onderwerp een gepasseerd station. We hebben het toch samen uitvoerig besproken? Zij had een offerte bij een verhuisbedrijf aangevraagd. Toen het bedrag bekend was en toch een beetje tegenviel -ook bij haar- mocht ik via de familieapp vragen wie van de kinderen bereid was om ons zaterdag 24 oktober te verhuizen naar ons nieuwe huis in Odijk. Ik had wat positieve randvoorwaarden geformuleerd zoals: alles is van tevoren ingepakt, er is een vrachtwagentje met tillift geregeld, soep met broodjes tussen de middag en ’s avonds halen we chinees. Allemaal hadden ze wel zin in deze ‘familiedag’. Behalve mijn lief. Die sputterde tegen. ‘Onverantwoord op jouw leeftijd’, opent ze de aanval, terwijl ik nog maar half bij bewustzijn ben.  ‘En denk eens aan de ruggen van de jongens. Ze moeten gewoon maandag weer aan de slag.’ Eén van onze schoonzonen had de vraag gesteld of alle boeken naar boven moeten. Toen mijn lief deze vraag bevestigend beantwoordde, had hij blijkbaar bedenkelijk gekeken en naar zijn rug gegrepen. Deze blik had haar diep getroffen wat in de loop van de dag blijkbaar voor zoveel innerlijk vuur heeft gezorgd dat bij het slapen gaan haar vulkaan tot uitbarsting komt. Het kwam die avond niet meer goed tussen ons.

 

Maakt u zich niet bezorgd: we gaan echt met ons beiden naar Odijk. Maar de liefde is toch wel een raar ding. De Prediker prijst het leven met de vrouw die je liefhebt aan als een bron van vreugde -de rest is allemaal gedoe- maar dan moet je niet te vaak verhuizen, heb ik intussen ontdekt. Toch heeft het gekibbel tussen man en vrouw ook iets bekoorlijks, bedenk ik me nadat de ergste stormen zijn gaan liggen. Mijn lief ziet sommige dingen anders en soms ook andere dingen dan ik. Dit dwingt mij om nog eens over mijn eigen ideeën na te denken. Dat is niet verkeerd. Stel je voor dat zij precies zo dacht als ik, dan bleef ik gevangen in mijn kokervisie. En omdat ik nogal een wilskrachtig type ben en eigenwijsheid mij niet vreemd is, dendert de trein gewoon door. U begrijpt dat zij soms wel eens hard aan de noodrem moet trekken.

 

De liefde polijst de menselijk ziel opdat deze niet alleen aan zijn eigen belang denkt maar ook aan dat van de ander. En dat bij dit polijstwerk nogal wat stof loskomt, zullen we voor lief moeten nemen. Banale zaken zoals welke kleur grijs kiezen we op de achterwand, geeft meer discussie dan ik me tevoren had kunnen voorstellen. Kent u het verschil tussen laf grijs en krachtig grijs? Wij intussen wel. Wanneer Paulus de liefde aanprijst omdat ze geduldig is, vol goedheid, geen afgunst kent, geen ijdel vertoon, geen zelfgenoegzaamheid, niet grof is en niet zelfzuchtig, zich niet boos laat maken en het kwaad niet aanrekent, is dat een ideaal dat bij de voorbereiding van een verhuizing toch niet zo uit de verf komt. Maar gelukkig is mijn lief relatiegericht en weet ons huwelijk precies op het juiste moment weer in goede banen te leiden. Het doel van het huwelijk is toch samen oud worden. Dat vraagt kameraadschappelijkheid en loyaliteit. Dat laatste zou wel eens de grootste kracht van de liefde kunnen zijn.

 

We hebben in Odijk gekozen voor een levensloopbestendige woning. Dit betekent dat we beneden slapen, straks met de rollator geen lastige drempels over hoeven en gemakkelijk bij de douche kunnen komen. Het zijn er zelfs twee naast elkaar. Mijn schoonzoon noemt dit de wasstraat. Mochten we later, als we echt oud zijn, hulp  nodig hebben bij het douchen, dan kunnen we er tegelijk onder. Dat scheelt weer minuten van de kostbare tijd van de zuster van de Buurtzorg, op wie tegen die tijd nog wel weer meer bezuinigd zal zijn. Of hebben we dan al een robot die onze rug wast en onze teennagels knipt? Hopelijk blijven wij in ieder geval nog lang elkaars maatje.

 

ds. Daco Coppoolse   

 

 

Korte samenvatting van de WKR vergadering van 7 september 2015

 

Deze vergadering moeten we het door ziekte doen zonder de voorzitter, maar de scriba is een geweldige vervanger. Na de opening, mededelingen en het verslag van de vorige vergadering wordt er weer gesproken over de vervolgacties van de heidag. Daarbij wordt meegenomen het kapstokdocument van de gemeentezondag eind vorig jaar. Er wordt ingezoomd op de sociale functie van de kerk en de samenhang kerkelijke gemeente waarbij wordt aangegeven wat de bijzondere aandachtspunten zijn, zoals:

 

·         omzien naar elkaar, m.n. gasten/mensen van buitenaf

 

·         proberen jong en oud met elkaar te verbinden

 

·         middengroepen meer betrekken bij de kerk

 

·         opbouw nodig; zoeken naar relatie jong<->oud

 

Verder werd er gesproken over een aan te trekken jongerenwerker met Dirk Jan Bierenbrootspot, gemeente adviseur vanuit PKN in het bijzonder van JOP.

 

Vanuit de AK zijn er in verband met de ziekte van de voorzitter weinig mededelingen. Wel wordt meegedeeld dat er een regenboogoverleg is met Traject24, HGG, 3Wijken en Wijk Immanuël. Namens de Wijk Immanuël heeft Lex Lemckert daar zitting in.

 

Uit de taakgroepen:

 

1) Er is een vraag gesteld of een predikant van buiten de PKN dienst kan en mag doen in onze diensten. Het moderamen zal een en ander uitzoeken en daarop terugkomen. 2) Er is behoefte aan een extra informatiebord. 3) Er wordt gesproken over op te stellen richtlijnen voor facebook. 4) Het tijdstip van afkondigen van een aan te stellen ambtsdrager wordt in de toekomst beter bewaakt. 5) Problemen met uitzending kerktelefoon zijn opgelost. 6) De jongerendienst wordt onder de aandacht gebracht. 7) De inhoud van het boekje Verdiepen en Ontmoeten wordt doorverwezen naar de volgende vergadering.

 

Verder krijgen enkele ambtsdragers een woord van dank en een bloemengroet omdat hun ambtstermijn er op zit.

 

Namens de Kerkenraad, Arnold Middeldorp

 

 

Hervormd Gereformeerde Gemeenschap

 

 

Kerkdiensten

 

Zondag 25 oktober lezen we in de morgendienst Efeze 2: 1-10. In deze dienst sluiten we aan bij het jaarthema, ‘Gemeente als gemeenschap van het Woord’. Kern van de Woordverkondiging is Gods genade in het werk van de Heere Jezus Christus. Dat komt in dit gedeelte heel duidelijk naar voren. Op woensdag 4 november komen we in de avond als gemeente samen voor de dankstond voor gewas en arbeid. Het is goed om een apart moment af te zonderen om de Heere God te danken voor Zijn zorgende liefde in ons leven. Waarschijnlijk kies ik voor deze dankdienst Psalm 136 als uitgangspunt. In deze Psalm wordt Gods trouw bezongen in schepping en geschiedenis. Deze trouw mogen ook wij bezingen midden in deze tijd waarin zoveel gebeurt in onze wereld. We danken Hem voor Zijn zegeningen die ons ook moed en kracht geven voor de toekomst. In al de andere diensten ontmoet u gastvoorgangers. Gezegende diensten toegewenst met hen die u mogen voorgaan.

 

 

Pastoraat

 

Terwijl ik dit schrijf wordt voor zover mij bekend niemand in het ziekenhuis verpleegd. Op donderdag 29 oktober ondergaat Dicky Vonk, Van Wassenaerstraat 6 een knieoperatie. Bij mevr. W. van Gent, Sparrenheide 41 werden aangekondigde bestralingen uitgesteld maar inmiddels is er een aanvang mee gemaakt. Na een val kon de heer C.B. Stok, Sparrenheide 34 zich moeilijk meer verplaatsen. Inmiddels gaat dat weer wat beter. Kort geleden was ik nog bij Piet Wildeman. Ik moest u allen van hem groeten. Hij woont op dit moment in Philadelphia Zorg Oost Woonlocatie ‘t Mariëndal, afdeling Kiezel, Mariëndaalseweg 21a, 6986 CB Angerlo. Van een berichtje uit Driebergen wordt hij blij. We leven in aandacht en gebed met bovengenoemde gemeenteleden mee en ook met alle anderen die zorgen kennen over hun gezondheid.

 

 

Bijbelkringen

 

Dinsdag 10 november komt om 10.00 uur de morgenkring samen bij Riet Oskam en dinsdag 17 november om 20.00 uur de avondkring bij de fam. Nap. Op beide kringen is het onderwerp: ‘Gemeente als vierende gemeenschap.’ Daar hebben we zeker voldoende stof voor om in gesprek te zijn. Goede bijeenkomsten rondom de open Bijbel toegewenst. Aansluiten is nog mogelijk als u er eerder nog niet toe kwam.

 

 

Verkiezing ambtsdragers

 

In nauwe aansluiting bij de aanbevelingen uit onze gemeenschap, heeft de kerkenraadscommissie in de aanstaande vacature ouderling W.G. (Ernst) de Haan gekozen br. W.(Wim) van Oordt, De Kievit 100. Hij heeft toegezegd een benoeming te aanvaarden. Daar zijn we dankbaar voor. De kerkenraadscommissie zal hem bij de algemene kerkenraad voordragen. In de aanstaande vacature diaken J.W. (Jan) van der Wilt verkoos de kerkenraad br. M.J. (Maarten) van Zeijl, Wulfert Floorlaan 42. Hij heeft aangegeven deze verkiezing niet te kunnen aanvaarden. We respecteren zijn beslissing. In de volgende vergadering van de kerkenraadscommissie D.V. op donderdag 5 november spreken we opnieuw over deze vacature.

 

 

Ds. B. den Butter

 

 

Traject24

 

 

Bij de zondagse bijeenkomsten

 

Op zondag 25 oktober spreekt Arnoud Drop. Hij werkt sinds enige tijd als directeur voor Alpha Nederland en was voorheen werkzaam in het bankwezen. Het thema van zijn toespraak is ’Mijn wereld op z'n kop’; over 'mensen dienen'. Daarmee gaat het dus volop over leven in het Koninkrijk! (Marcus 10:32-45)

 

Op 1 november hebben we een ’getuigenissen-bijeenkomst’; we hebben ontdekt dat het heel boeiend en bemoedigend is om te horen wat God in de levens van mensen doet, en daarom dus eens in het halfjaar daarop de schijnwerpers. Eddy de Pender zal dit inleiden.

 

8 november is Hester Touwen de spreekster. Hester werkt op het vlak van zorg en duurzaamheid. Ze is actief betrokken bij de Cross Roads Gemeente in Rotterdam en bij Justice & Care (www.justiceandcare.org).

 

 

Bestuurswijzigingen

 

Half mei gaf Eddy de Pender te kennen dat hij zijn taak als voorzitter graag wil overdragen aan een ander. Velen hebben dit punt in gebed bij God gebracht. Verschillende mensen van het bestuur en uit de gemeente hebben over de vacature met leden van het dagelijks bestuur gesproken. Met een enkeling is een gesprek geweest. Het bleek niet eenvoudig om de juiste persoon te vinden. Dit proces leidde ertoe dat wij Hans Eschbach hebben gevraagd of hij de taak van voorzitter op zich wil nemen. Hij heeft daarop positief gereageerd. In de bestuurs-vergadering van 7 september is hierover een besluit genomen. Het is niet de bedoeling dat Hans dit vele jaren gaat doen, maar een of twee jaar. Eddy blijft gewoon in het bestuur en zal zich blijven inzetten voor Traject24 en dan speciaal op die terreinen waar zijn krachten, ervaring en talenten liggen.

 

Een paar weken geleden meldde Piet van Houwelingen dat hij heeft besloten om te stoppen als diaken. Ook hij blijft zich inzetten voor Traject24, maar niet bestuurlijk als diaken. Naar een vervulling van deze vacature wordt gezocht.

 

 

Luisterend bidden

 

Dinsdag 10 november is er weer een avond ’Luisterend Bidden’. Voor iedereen die een verlangen heeft om God beter te leren kennen. Van 20.00-22.00 uur in Nieuw-Salem. De leiding is in handen van Eddy de Pender en Irene van Houwelingen.

 

 

Mannenontbijt

 

Op zaterdag 7 november is er weer Traject24-Mannenontbijt, van 8.00 tot 9.30 uur (Flexkantoor Middellaan 3, Driebergen). We behandelen een hoofdstuk uit het boek MAN, dit keer over de ‘Vermannen voor vermanen’; dit keer wordt dat onderwerp voorbereid door Wout Dekker en Joost Marchal. Iedere man is welkom; vanwege de catering opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Namens het Traject24-bestuur, Roel Vermaas, secretaris / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./0343-517768

 

 

Parklaankerk

 

 

Kringloopwinkel

 

Mevrouw Riet Lenting van de Kringloopwinkel in Zeist/Driebergen/Doorn, te gast bij ons zomerproject over Duurzaamheid, heeft ons in augustus uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan het depot van de Kringloopwinkel in Zeist. Op donderdag 29 oktober zijn we welkom en dat geldt ook voor belangstellenden. ’s Middags om 14.00 uur worden we verwacht voor een kleine rondleiding. Adres: Johannes Postlaan 4, 3705 LN Zeist. We horen graag wie er meegaan. Parkeren is mogelijk in de buurt van het terrein van de Kringloopwinkel. Wie geen vervoer heeft kan ons bellen, we proberen dan iets te regelen. Telefonisch aanmelden is gewenst en in de kerk ligt een intekenlijst. Frans en Aaltje Loos 0343-554117.

 

 

Nader bekeken

 

De kring ‘Nader bekeken’ komt de volgende keer bijeen ten huize van Adri Wichers, Horstlaan 12A, op dinsdag 3 november om 14.30 uur. Informatie bij Didi Meijer, 0343-512311.

 

 

Filmhuis Parklaan

 

Dinsdag 3 november, 20.00 uur, de Nederlandse speelfilm Blind (2007) van regisseur Tamar van den Dop, met in de hoofdrol Halina Reijn: over zien, gezien worden en te lang onderdrukte gevoelens.
Zondagmiddag en –avond 15 november vanaf 13.00 uur het spektakelstuk Oorlog en vrede, van de Sovjet-Russische regisseur Sergej Bondartsjoek uit 1966. Vier blokken van 2 uur film, met tussendoor pauzes en een maaltijd in restaurant Groenland (voor eigen rekening). Een visueel en dramatisch hoogstandje over de inval van Napoleon in Rusland, naar de beroemde roman van Lev Tolstoj. Engels ondertiteld. Opgave vóór 12 nov. bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle informatie over het filmhuis op www.filmhuisparklaan.nl

 

 

Tuin- en klussenochtend 7 november

 

Lang verwacht en nu is het dan weer zover. Een van de hoogtepunten van het najaar: de tuin- en klussenochtend. Er is weer veel te beleven dit jaar. Een greep uit een rijk ervarium: ramen zemen binnen, wat eenvoudig snoei- en fatsoeneerwerk buiten, ‘klamvochtig’ afnemen van de zgn. laagfrequente objecten, oprommelen op diverse plekken in en om de Parklaankerk. Komt allen! Ook al komt u maar een uurtje, alle hulp is welkom. We beginnen om 9.30 uur en houden er om 12.30 uur mee op. I.v.m. appeltaart graag even opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vergeet niet te vermelden of u met of zonder slagroom prefereert).

 

 

Kinderkoor Treble

 

Kinderkoor Treble is in september van start gegaan voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Elke vrijdagmiddag repeteert het koor in de Parklaankerk, tussen 15.30 en 16.30 uur. Onder leiding van dirigent Esther Crajé uit Utrecht zingen tot nu toe vijf kinderen enthousiast mee. Er is interesse voor het koor, soms komen er nieuwe kinderen kijken of meedoen, maar de start is langzaam. We hopen de komende maanden meer vaste koorleden te kunnen verwelkomen. Voor alle informatie en aanmelding, zie www.kinderkoortreble.nl

 

 

ISZ De Brug

 

 

Sparrenheide

 

Ter gedachtenis
Op 1 september ging op 95-jarige leeftijd van ons heen de heer J. van Manen. Kinderen en kleinkinderen hebben hun vader en grootvader lang in hun midden mogen hebben. Veel sterkte met dit afscheid.

 

Mutaties
Van de oude aanleunwoningen kwam op kamer 36 bij ons wonen mevrouw T. van Homoed-van Ginkel. En op kamer 24 de heer D.W. Sterkenburg. De heer W. Butterman verhuisde van kamer 11 naar kamer 39. En mevrouw W.G. Zeele-Drost vertrok naar de Looborch. Op kamer 11 woont nu mevrouw A.H. Gerritsen-Wagenveld en op kamer 18 mevrouw C.de Jong- van Noort.

We heten de nieuwe bewoners hartelijk welkom en hopen dat zij zich spoedig bij ons thuis zullen voelen.

 

Bijbelkring Oase
De volgende Bijbelkring wordt gehouden op maandag 16 november.

 

Collectes
De collectes bedroegen: op 27 september € 115.95, 4 oktober €93,65 en 11 oktober € 162,17.

 

 

Met hartelijke groet aan u allen, Anneke Smit

 

 

Rehoboth                                   

 

Maandopening

 

De laatste zangdienst van dit jaar zal plaatsvinden op dinsdag 3 november a.s., om 10.15 uur in de salon. Deze hoop ik dan zelf te verzorgen. Voor het thema sluit ik mij aan bij het gegeven van “Allerheiligen”. Met het oog daarop lezen we dan het visioen uit Openbaring 7: 9–17. Daar past zeker het prachtige lied 727 uit het Nieuwe Liedboek bij. Onze samenzang zal dan op de piano worden begeleid door de heer Meindert Boogaard.

 

 

Met een hartelijke groet, R.E. van der Wal 

 

 

Algemene informatie en activiteiten om aan mee te doen

 

 

Werkgroep Kerkbalans Nieuwe Stijl

 

Zouden we een richtlijn kunnen aangeven als advies bij het bepalen van de vrijwillige bijdrage? Dat was even de vraag die ons op de recente bijeenkomst bezig hield. Die bijdragen vertonen onderling zulke grote verschillen, dat je je met recht mag afvragen of iedereen zich wel bewust is van wat een redelijke bijdrage mag heten. In het verleden werd aan hervormde zijde landelijk een staatje aangereikt van 1% voor de lagere inkomens, oplopend tot 3% voor de hoogste inkomens. De AOW is dit jaar voor een alleenstaande € 14.217 bruto en voor een echtpaar

 

€ 19.637 bruto. U kunt zelf uitrekenen wat u b.v. als werkende tweeverdieners dan geacht werd aan de kerk te schenken... 

 

We zijn er niet uitgekomen. Er zijn zoveel individuele factoren die meespelen. Een belangrijke factor is dat de kerkelijke bijdrage aftrekbaar is voor de belasting. Daar heeft iemand of een echtpaar met alleen met AOW niets aan, want eerst moet je 1% van je bruto inkomen aftrekken. Alleen wat boven die drempel uitgaat is aftrekbaar. Hun gift mogen we dus best kostbaar noemen. De meeste zestig plussers zullen best iets terugkrijgen, maar het is slechts 24% van hun gift. Misschien zet dit deze of gene aan die in de 42% schaal zit, om nog eens naar zijn/haar bijdrage te kijken. Zeker is wel dat we gezamenlijk nog een slag moeten maken, willen we een solide basis houden om in de nabije toekomst voort te kunnen gaan.

 

De volgende keer zullen we een beeld geven van de bedragen waaruit de inkomsten uit Kerkbalans zijn samengesteld.

 

 

Werkgroep Kerkbalans Nieuwe Stijl, 0343-531239, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking

 

De burgeroorlog in Syrië duurt voort. De strijd is door inmenging van verschillende grootmachten verder geradicaliseerd. Veel steden liggen in puin en veel voorzieningen functioneren nauwelijks meer. Veel Syriërs zijn gevlucht en in vluchtelingenkampen in de regio terecht gekomen. Het leven is daar zwaar: er is een groot tekort aan brandstof, kachels, tentzeil en voedsel en goede sanitaire voorzieningen. Een klein deel van de mensen vlucht daarom verder naar Europa.

 

Kerk in Actie ondersteunt kerken en organisaties, die zich overal langs de vluchtroute inzetten voor gevluchte en ontheemde mensen. In kampen in Jordanië delen kerken bijvoorbeeld voedsel en tenten uit; in Syrië zorgen ze voor scholing; in Griekenland voor voedsel, drinkwater, tenten en sanitaire voorzieningen. In Nederland bieden kerken en organisaties praktische hulp.

 

In de regio vangen Rana Hage en Dominique Anid, medewerkers van de IOCC (International Orthodox Christian Charities) kinderen op in een kamp in noord Libanon. Libanon vangt zo’n 1,5 miljoen Syriërs op. Maar de Libanese overheid verbiedt de oprichting van grote Syrische vluchtelingenkampen en daarom huren vluchtelingen een kamer in slechte wijken, zetten een tent op dichtbij de grens of zoeken naar een opvangplek in de Palestijnse vluchtelingenkampen. De IOCC steunt deze vluchtelingen. Vrouwen maken soep in gemeenschappelijke keukens. Zahra Al Hussein, die oorspronkelijk uit Homs komt, eet die soep met haar kinderen. Ze is afhankelijk van deze maaltijdverstrekking. De 18-jarige Mohamed studeert aan een school in Saida, opgezet door de Midden-Oosterse Raad van Kerken (MECC). Mohamed wil elektricien worden zodat hij zijn land weer kan opbouwen. Aya van 19 gaat daar ook naar school, zij wil lerares Engels worden. Op 13 december houden wij een extra collecte voor de noodhulp aan Syrische Vluchtelingen. U kunt ook uw gift storten op NL47RABO038.52.53.818, t.n.v. Gezamenlijke Diaconie Driebergen, o.v.v. Syrië.

 

 

 

Informatiebijeenkomst Diaconale jongerenreis 2016

 

Op zondag 25 oktober van 15.00–17.30 uur organiseren we een bijeenkomst voor alle geïnteresseerden in de Diaconale jongerenreis 2016. De bijeenkomst vindt plaats in DJOI, Engweg 24E. Vanuit de Driebergse kerken wordt eens in de 3 jaar een diaconale jongerenreis georganiseerd naar Oost-Europa. In 2016 dus weer.

 

Voor deze reis zijn we op zoek naar jou als je: het leuk vindt om 2 weken van je vakantie aan een dergelijk project te besteden; goed in een team kan samenwerken; begrijpt dat het geen luiervakantie is en dat er af en toe best hard gewerkt moet worden.

 

Wanneer:        De reis is gepland van 9 juli t/m 23 juli 2016.

 

Voor wie:        Jongeren die op enige manier betrokken zijn bij de Driebergse kerken.

 

Leeftijd:          De reis is voor jongeren die op 9-7-2016 min. 16 en max. 23 jaar oud zijn.

 

Kosten:          Voor de kosten van vervoer en verblijf wordt een bijdrage van € 400 pp gevraagd.

 

Aantal:           Maximaal 24 jongeren en 8 leiding.

 

Aanmelden kan via de aanmeldingsformulieren op de informatiebijeenkomst. Mocht je eerder al vragen hebben, stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel me 06-31916271.

 

Namens de voorbereidingsgroep, Gerard van Donselaar

 

 

 

Op weg naar een jongerenwerker I – Om jongeren van gezinnen in de Immanuëlgemeente en de 3Wijken beter te kunnen betrekken bij geloof en kerk zijn we op zoek naar een jongerenwerker (voorheen Martine Versteeg), die in beide wijken gaat werken. Waarschijnlijk zal het om een aanstelling op projectbasis gaan. We worden begeleid door Dirk Jan Bierenbroodspot (PLDC–JOP, de jongerenwerkersorganisatie van onze kerk). Enkele kerkenraadsleden en gemeenteleden van beide wijken bezinnen zich op de vraag waar volgens hen de essentie van het eigen jongerenwerk ligt. Waarom zou je het doen, wat zou je hopen, wat verwacht je?

 

Aansluitend gaan beide wijken een 2e traject in over de vraag: hoe gaan we onze wensen omzetten naar een profiel. Wie past er bij onze verlangens en ideeën. Ook op dit traject begeleidt Bierenbroodspot ons. We hopen in de winter heel ver te zijn. De vaart zit er in.

 

 

Op weg naar een jongerenwerker II – Tegelijkertijd loopt er een 2e traject naast bovengenoemd. Er leeft vooral bij Traject24 het verlangen om buitenkerkelijke of zeer randkerkelijke jongeren in contact te brengen met het evangelie. De AK staat hier sympathiek tegenover: het is voor Nederland qua missionair jongerenwerk een redelijk unieke kans die ontstaan is. Het is mooi wanneer we als PGD dit initiatief zouden kunnen ondersteunen.

 

Dit heeft wat meer kader nodig. In samenspraak met het PLDC (maar nu de afdeling die over pioniersplekken gaat, Martijn Vellekoop) zijn we bezig om te kijken hoe we van dit initiatief een pioniersplek kunnen maken. Het voordeel hiervan is o.m. dat we profiteren van ervaringen elders, er trainingen gegeven worden en dat financiën verdrievoudigd kunnen worden.

 

Voor alle duidelijkheid: jongerenwerk I en jongerenwerk II hebben elk een eigen procedure en begroting. Beide procedures zijn inmiddels parallel in gang gezet. De AK heeft qua afstemming gekozen om eerst de vacature Martine in te willen vullen en om aansluitend het missionair jongerenwerk te willen ondersteunen zoals hierboven beschreven.

 

 

Liedjestrein op 31 oktober en 14 november

 

Op zaterdag 31 oktober en zaterdag 14 november rijdt de Liedjestrein weer.

 

Jullie zijn allemaal hartelijk welkom om weer liedjes te komen zingen en naar een verhaal te luisteren. Tussendoor krijgen jullie wat te drinken. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom.

 

Uiteraard jullie papa’s en mama’s ook. Voor hen staat er koffie/thee klaar.

 

 

Meer info krijg je van Anita de Bruin, tel. 0343-521566.

 

 

Verdiepen&Ontmoeten

 

Vanaf 21 oktober: Meditatie en kunstbeleving

 

Woensdagavond 21 okt. van 19.30 tot uiterlijk 20.45 de cursus ‘Meditatie en kunst’ o.l.v. Huguette Jurriaanse en Jeannet Bezemer. Het is verrassend dat niet alleen de bijbel maar ook kunst ons tot stilte en meditatie kan brengen. Huguette heeft behalve een theologiestudie ook een studie voor pianoconcert afgerond. Zij is vertrouwd met theologie én kunst. Door de PKN is zij speciaal opgeleid voor meditatiecursussen. Jeannet Bezemer, yogadocente, leert ons welke lichaamshouding de meditatie bevordert. 

 

Waar/wanneer: M.i.v. 21 oktober enkele woensdagavonden in ’t Hoge Licht (19.30-21.30 uur).

 

Opgave bij Anne-Margreet van Eekelen (0343-515808; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

 

28 oktober: Levenslessen van een kabbalist

 

Eigenlijk zit de kring al vol, maar voor de echte geïnteresseerde is nog wel een plaats. Start: 28 oktober, 20.00 uur. Opgave bij Bé Jager (515948; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

 

30 oktober en 10 november: Franca Treur

 

De schrijfster Franca Treur verzorgt op 10 nov. een lezing over verbrokkeling in de samenleving, een onderwerp in het verlengde van haar laatste roman De woongroep. Wat heeft dit voor uitwerking op de vraag naar zin? Ter voorbereiding op deze lezing is op 13 oktober in de Grote Kerk de film Dorsvloer vol confetti vertoond. Op 30 oktober wordt het boek De woongroep besproken in de leeskring BBB.

 

Waar/wanneer: 30.10: Schippersdreef 1 (20.15 -21.45 uur) en 10.11: Nieuw Salem (20.00 uur) Opgave: 30.10: ja (06-24359765; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en 10.11: niet nodig (er is een deurcollecte i.v.m. de kosten)

 

 

Huiskamergesprek

 

Deze herfst komen we in de gemeente bij elkaar en praten samen over een belangrijk thema in ons geloven. We komen bij elkaar in een huiskamer. Waar gaan die gesprekken over? Over woorden die Jezus tegen zijn leerlingen heeft gezegd: ‘Jullie zijn het zout van de aarde en het licht van de wereld’. Hoe we dat kunnen zijn, daar willen we over doorpraten.

 

Je bent van harte welkom bij het huiskamergesprek op 30 november a.s. Het begint om 19.30 uur en duurt uiterlijk tot 21.00 uur. Je bent welkom in de huiskamer van de Rijsenburgselaan 9.

 

Als je wilt komen moet je je van te voren aanmelden. Dat kan bij Wijke, tel. 445655.

 

 

Goedenavondcafé

 

Het Goedenavond Café is dé ontmoetingsplek voor mensen met en zonder beperking. Geopend op vrijdag 6 november in het parochiehuis Rijsenburgselaan 4 en op vrijdag 20 november in ‘t Hoge Licht, Klaproos 2. Iedereen is van harte welkom van 19.30 uur tot 22.30 uur.

 

 

 

Najaarsconcertarrangement | Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg Oosterbeek | zaterdag 7 november 2015

 

Het najaarsconcert bestaat uit een wandeling en/of een concert.

 

De wandeling wordt gecombineerd met een bezoek aan Park Sonsbeek. Ontvangst met koffie in de Herberg in Oosterbeek om 10.30 uur. Onder begeleiding van een ervaren gids maken we kennis met de rijke historie, de Engelse landschapsstijl en de cultuurhistorische waarde van het park. Het middagconcert in het Koetshuis van de Herberg wordt verzorgd door André van Vliet aan de vleugel samen met Eelco Vos en het blokfluitensemble ‘Het Lindeconsort’.

 

Het concert begint om 14.30 uur. Wilt u alleen het concert bijwonen, dan geldt dat u vanaf 14.00 uur van harte welkom bent.

 

Kosten zijn: Volledig arrangement: € 30 (incl. excursie en lunchpakket); alleen concert: € 15.

 

Aanmelding bij voorkeur via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (alleen op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur): 026-33 42 225.

 

Alle musici verlenen belangeloos hun medewerking; de netto opbrengsten van deze dag komen volledig ten goede aan Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg.

 

 

Verslag van het College van Kerkrentmeesters over 2014 

 

 

 

Inkomsten uit ‘levend geld’ blijven achter, genormaliseerd resultaat negatiever dan begroot. 

 

Het resultaat over 2014 is sterk beïnvloed door een aantal bijzondere gebeurtenissen. Hierdoor is het resultaat over 2014 niet zomaar vergelijkbaar met de begroting 2014 of met 2013. Belangrijke gebeurtenissen die invloed hebben op het resultaat over 2014 zijn verkoop en overdracht van de Maranatha Morgensterkerk en de aanschaf van een nieuwe audio installatie voor de Grote Kerk en ’t Hoge Licht. 

 

De baten uit levend geld blijven helaas opnieuw achter bij voorgaand jaar en bij de begroting. De daling met jaarlijks ruim 4% is een belangrijk punt van aandacht voor het College van Kerkrentmeesters en de Algemene Kerkenraad. Na eliminatie van de posten die wij onttrekken aan de gevormde bestemmingsreserves, zijn de kosten redelijk binnen de begroting gebleven. 

 

Het geheel overziend, concluderen wij dat de uitkomst over 2014 negatiever is dan begroot. Een belangrijk punt van zorg is de ontwikkeling van de inkomsten. 

 

 

Bijzondere gebeurtenissen en activiteiten 

 

Verkoopinspanningen M&M kerk leidden tot overdracht in maart 2014; vorming van bestemmingsreserves 

 

Begin maart 2014 vond de overdracht plaats van de voormalige M&M kerk. De opbrengst na aftrek van kosten bedroeg € 713.000. Uit deze verkoopopbrengst is een tweetal bestemmingsreserves gevormd. Een voor het opvangen van mogelijke tekorten door minder verhuur van zalen als gevolg van intensiever kerkelijk gebruik. De andere bestemmingsreserve is voor het mogelijk maken van nieuwe projecten. 

 

 

Investering in een nieuwe audio (en video) installatie 

 

De Algemene Kerkenraad stemde in met investering in een nieuwe audio- en video installatie voor de Grote Kerk en ’t Hoge Licht. De bestaande installatie was verouderd. Gekozen is voor een installatie waarbij geluid en beeld kunnen worden uitgezonden. De Diaconie draagt de kosten voor het geschikt maken voor het uitzenden van beeld. 

 

 

Ontvangst van een drietal legaten 

 

In het boekjaar ontvingen wij drie legaten. Deze komen direct ten gunste van de Algemene Reserves. De Algemene Kerkenraad heeft besloten een deel te bestemmen voor de Immanuelgemeente, gezien de herkomst van de legaten. Besteding vindt plaats op basis van voorstellen. 


 

 

Exploitatieresultaat, vergelijking met de begroting 2014 

 

Onderstaand is een vergelijking opgenomen van de resultaten 2014 met de begroting en het voorgaande boekjaar. De bijzondere elementen zijn hierin geëlimineerd, zodat de vergelijking kan plaatsvinden op de ‘reguliere’ baten en lasten. 

 

 

Werkelijk 2014

Begroot 2014

Werkelijk 2013

Vrijwillige bijdragen en collecten

404.665

433.150

425.648

Uit verhuur onroerend goed en beleggingen

231.322

308.270

272.461

Verkoop kerk

713.171

0

0

Totale baten

1.349.158

741.420

698.109

Totale lasten

783.192

677.200

687.612

Baten minus lasten

565.966

64.220

10.497

Mutatie bestemmingsreserves

-241.827

-102.600

-123.233

Exploitatieresultaat

324.139

-38.380

-112.736

Eliminatie bijzondere posten

 - Opbrengst verkoop M&M kerk

-713.131

0

0

 - Vorming bestemmingsreserves

200.000

0

0

 - Investering in audio/video installatie

101.700

0

0

-411.431

0

0

Genormaliseerd exploitatie resultaat

-87.292

-38.380

-112.736

 

 

Resultaat ten opzichte van de begroting 2014

 

Ten opzichte van de begroting is het ‘genormaliseerde exploitatie resultaat’ over 2014 € 49.000 lager. Enerzijds komt dit door lagere baten uit levend geld en minder opbrengsten uit verhuur activiteiten, totaal

 

€ 94.000. Daartegenover staan lagere lasten ten opzichte van de begroting, € 45.000. 

 

 

Vooruitzichten 

 

De verhouding tussen inkomsten en lasten van de kerk blijft veel aandacht vragen. Kostenbeheersing en de bijdragen van gemeenteleden blijven zeer belangrijke aandachtspunten voor het College. Om het ‘huishoudboekje’ structureel op orde te krijgen en te houden, is het van groot belang dat alle leden hun financiële bijdrage blijven geven. Alleen zo kan onze Protestantse Gemeente ook in de toekomst haar rol in de Driebergse samenleving blijven vervullen! 

 

 

Met vriendelijke groet, het College van Kerkrentmeesters

 

 

De Algemene Kerkenraad heeft op 24 september 2015 de jaarrekening over 2014 goedgekeurd. De jaarrekening 2014 ligt ter inzage op het Kerkelijk Bureau tot en met 16 november 2015. 

 



 

 

 

De deadline voor KerkNieuws 13 is 6 november 2015

 

Adressen

 

 

Kerkelijk Bureau

Wijkgemeente 3Wijken

Adres: De Lei 86 - 3971 CA Driebergen

Kerkgebouw: Grote Kerk, Hoofdstraat 115

Website: www.pgdriebergen.nl

Per adres: Kerkelijk Bureau

Open: ma. en do. van 08.00-14.00 uur

Website: www.3wijken.nl

Telefoon: 0343-513570

Scriba: C. van der Hoog (0343-521617)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene Kerkenraad

Predikant: J.T. Baart (06-24359765)

Per adres: Kerkelijk Bureau

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorzitter: J.C.A. Gortemaker (0343-516238)

Predikant: H. Makkinga (0343-445655)

Scriba: M. Kingma (0343-518799)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Predikant: W. Greydanus (0343-445655)

College van Kerkrentmeesters

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Per adres: Kerkelijk Bureau

Wijkgemeente Immanuël

Voorzitter: G.F. Sollman

Kerkgebouw: 't Hoge Licht, Klaproos 2

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Per adres: Kerkelijk Bureau

Secretaris: K. Allaart

Website:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.wijkgemeente-immanuel-driebergen.nl

Vrijwillige bijdragen: NL59FVLB0699643562

Voorzitter: L. Lemckert (06-57937800)

Collectebonnen: NL39RABO0375225714

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diaconie

Scriba: G. Jaspers (030-6570300)

Per adres: Kerkelijk Bureau

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorzitter: A.A. Dekker (0343-518826)

Predikant: D. Coppoolse (06-15443064)

Secretaris: R.A. van der Lee (0343-531392)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Traject24

Bijdragen: NL47RABO0385253818

Kerkgebouw: De Bron, Damhertlaan 87

Commissie Zending, Werelddiaconaat en

Website: www.traject24.nl

Ontwikkelingssamenwerking (ZWO)

Secretaris: R. Vermaas (0343-517768)

Per adres: Kerkelijk Bureau

Asch van Wijcklaan 11, 3972 ST Driebergen

Voorzitter: H.H.W. Weeda (0343-520986)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris: E. van Amerongen

Predikant voor bijstand en adviezen:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ds. H. Eschbach, Amersfoort (033-4725236)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijdragen: NL47RABO0385253818 (o.v.v. ZWO)

Parklaankerk, Vrijzinnigen Nederland

Kerkgebouw: Parklaankerk, Parklaan 7

Telefoon: 06-23086617

Hervormd Gereformeerde Gemeenschap

Website: www.parklaankerk.nl

Kerkgebouw: Nieuw Salem, De Lei 86

Theologisch inspirator:

Bijstand pastoraat: Ds. B. den Butter

Dr. W. van der Meiden (06-10968882)

Secretaris: J.W. van der Wilt (0343-514967)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uilenkamp 6, 3972 XR Driebergen

Pastoraal werker: P. Stegenga (0318-521222)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ISZ De Brug

Coördinatoren: A.F. Leenders (0343-515190) en F.C. Putz (0343-531449)

Adres: Nassau Odijcklaan 3, 3971 BN          

Driebergen

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.iszdebrug.nl

Voorzitter: M. Putz

Geestelijk verzorger: M. Zuilhof(0343-555555, doorkiesnummer 813)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester: L. Janssen

Scriba: A.C. Smit - van der Heijden (521150)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijdragen: NL45ING0000137241