kerknieuws

 

 

KerkNieuws jrg 5 nr 3 4 maart

Kerkdiensten

VRIJDAG 6 maart 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

De Bron

19.30

RvK Wereldgebedsdag

 

ZONDAG 8 maart 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

Nieuw Salem

  9.30

Ds. B. den Butter

HGG

Grote Kerk

10.00

Ds. H. Baart

Poëziedienst

’t Hoge Licht

10.00

Ds. D.C. Coppoolse

Jongerendienst

Traject 24-De Bron

11.45

Hans Eschbach

Avondmaal

Parklaankerk

10.15

Mevr. Ds. G.F. Struijs

 

Nassau Odijckhof

10.30

Mevr. J.C. van den Boogaard

 

Sparrenheide

10.30

Ds. S. Janse

 

Kapel Bartimeus

10.30

Wija v.d. Kaaden

40 dagendienst

Grote Kerk

17.00

Ds. R.H. Kieskamp

HGG

WOENSDAG 11 maart 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

Grote Kerk

17.00

Ds. B. den Butter

Biddag voor gewas en arbeid

VRIJDAG 13 maart 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

De Bron

19.30

RvK Oec. 40 dagen Vesper 3

 

ZONDAG 15 maart 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

Nieuw Salem

  9.30

Ds. J. Broekhuis

HGG

Grote Kerk

10.00

Ds. W. Greydanus

HA

’t Hoge Licht

10.00

Ds. D.C. Coppoolse

 

Traject 24 – De Bron

11.45

Robert Doornenbal

 

Parklaankerk

10.15

Dhr. Herman O. de Roode

 

Nassau Odijckhof

10.30

Ds. L. Schoonderbeek

 

Sparrenheide

10.30

Mevr. J.C. van den Boogaard

 

Hagedienst

10.30

Jaap v. Eekelen

Kapel Bartimeus

Kapel Bartimeus

16.00

Wija v.d. Kaaden

 

’t Hoge Licht

17.00

Prof. Dr. F.G. Immink

HGG

VRIJDAG 20 maart 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

De Bron

19.30

RvK Oec. 40 dagen Vesper 4

 

ZONDAG 22 maart 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

Nieuw Salem

  9.30

Ds. J. Enderle

HGG

Grote Kerk

10.00

Ds. J.T. Baart

 

’t Hoge Licht

10.00

Ds. D.C. Coppoolse

 

Parklaankerk

10.15

Mevr. Ds. M.M. v. Zoest

 

Nassau Odijckhof

10.30

Mevr. J.C. van den Boogaard

 

Sparrenheide

10.30

Ds. H. Makkinga

 

Kapel Bartimeus

10.30

Annemieke Dekker

40 dagendienst

Grote Kerk

17.00

Ds. L. Schaap

HGG

VRIJDAG 27 maart 2015

Plaats

Tijd

Voorganger

Opm.

De Bron

19.30

RvK Oec. 40 dagen Vesper 5

 

Collectebestemmingen

Zondag 8 maart

ZWO Madagaskar rampenpreventie:

Het gebeurt elk jaar weer. Tropische stormen razen over het oostelijk deel van het eiland Madagaskar. De rijstoogst gaat verloren, huizen worden verwoest en honderden mensen raken gewond of verliezen het leven. Het is hard nodig dat de bevolking zich leert wapenen tegen dit natuurgeweld. De Protestantse kerk van Madagaskar helpt daarbij. Met huizen van bamboe die wel blijven staan in de storm. Hardhout is schaars geworden in het gebied. Maar bamboe, even sterk en ook nog duurzaam, is volop aanwezig. In ieder dorp heeft de kerk timmerlieden opgeleid om stevige bamboehuizen te bouwen. Deze ondernemende mannen zetten bedrijfjes op waarmee ze de kost voor hun gezinnen verdienen. Wij vragen uw bijdrage voor dit project.

Woensdag 11 maart

Biddag: Morgenlandzending:

St. Morgenlandzending is een zelfstandige interkerkelijke organisatie, die steun verleent aan christelijke kerken en organisaties in het Midden-Oosten. In 2011 bestond deze stichting al 85 jaar. In 1994 is het werk van de St. Morgenlandzending geïntegreerd in de sectie Midden-Oosten van de GZB. Speciaal op deze Biddag vragen wij uw steun voor dit werk.

Zondag 15 maart

Werelddiaconaat: Zuid-Afrika.

Hun leven is een groot gevecht tegen hiv/aids en tegen armoede. Maar de mensen in De Vallei van de Duizend Heuvels in de provincie Kwa Zulu Natal krijgen volop steun van het Hillcrest Aids Centre, partnerorganisatie van Kerk in Actie. Vanuit het centrum wordt zorg verleend aan mensen die ziek zijn. Ze krijgen medicijnen en thuiszorg, voorlichting en stervensbegeleiding. Door de ziekte ligt ook armoede op de loer. Het Hillcrest Aids Centre helpt daarom ook mensen op weg om zelf een inkomen te verdienen. Door bijvoorbeeld van kralen sieraden te maken en te verkopen, ontvangen de vrouwen extra inkomen.

Open je handen en bied deze vrouwen een uitweg uit de armoede. Namens hen, bedankt!

Zondag 22 maart

Binnenlands diaconaat:

Vijfduizend mensen in Utrecht mogen er niet zijn. Ze hebben geen verblijfsvergunning, geen recht op een woning of op werk. Ze leiden een onzichtbaar leven. Bij Villa Vrede zijn ze wel in beeld. Hier zijn ze welkom voor een kop koffie of een spelletje. Ze volgen er taallessen of leren fietsen repareren. Aya is iedere week in Villa Vrede te vinden. Hier is er even rust, midden in de zorgen. En die zijn groot. “Ik probeer het gezag over mijn kinderen terug te krijgen. Als dat niet lukt, is de kans groot dat ik terug moet naar Afrika, zonder mijn dochters.” De vrijwilligers van Villa Vrede helpen haar waar ze kunnen. Uw financiële steun kunnen zij hard gebruiken.

Werkgroep Kerkbalans Nieuwe Stijl

Het was ongelofelijk hoe snel de hele registratie van de binnengekomen toezegging verliep, zo zelfs dat in diezelfde week de voorlopige stand van zaken kon worden meegedeeld.

Hulde aan Gosewien die bergen werk verzet heeft op het kerkelijk bureau! Mocht er hier of daar toch een foutje zijn, weet dan dat er in enkele dagen ruim 1100 formulieren door haar handen zijn gegaan. Ik spreek uit eigen ervaring: van onze rekening werd enkele dagen geleden  de eerste van 10 termijnen afgeschreven. Dat zou een rond bedrag zijn, eindigend op  00 cent maar het bleek 27 cent . Onze bijdrage wordt verdeeld geïnd over 11 maanden . Foutje? ‘t Kan ook zijn dat ik een kruisje teveel heb gezet.

Die ruim 1100 formulieren zijn intussen nu wel goed voor 322.000 euro (de eerste stand was 300.000 euro. Daarmee lijkt er ten opzichte van 2014 geen achterstand te zijn. Dank u wel! Er kunnen nog enkele tientallen toezeggingen komen.

Met de antwoordenveloppen zijn zo’n 40 opmerkingen van meer of minder inhoudelijke aard binnengekomen, waaronder 35 gevallen van geen toezegging (om uiteenlopende redenen) en 13 verzoeken om uitschrijving. Al die opmerkingen zijn doorgegeven aan de kerkenraden en de diaconie.

Begin maart zal in kleine kring een analyse gemaakt worden van alle toezeggingen. Als er sprake is van geen- of sterk verminderde toezegging dan wordt dat doorgegeven aan de kerkenraden. Het spreekt van zelf dat daar zoiets niet in de volle vergadering aan de orde wordt gesteld. De ouderling of andere ambtsdrager die namens de betreffende wijk of groepering in onze werkgroep zit is verantwoordelijk voor een zorgvuldige behandeling. Evenzo heeft onze werkgroep als geheel geen inzage in individuele bijdragen. De vertrouwelijkheid wordt zoveel mogelijk gewaarborgd.

Namens de werkgroep, Gerrit Jan Martens ,T 0343 - 531 239 E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3wijken

Zondag 8 maart

Op deze derde zondag van de Veertigdagentijd zou je ’s avonds een avonddienst verwachten. Dit keer is echter gekozen voor een bijzondere morgendienst. Behoorlijk wat gemeenteleden hebben aangegeven dat de poëzieavonddienst van afgelopen jaar wel op de morgen mag. In het kader van de Boekenweek leek deze zondag gepast voor een poëzie kerkdienst. Het evangelieverhaal van deze zondag (Joh.2: Jezus houdt grote schoonmaak in de tempel) reikt het thema aan: Tempel van God. Dat thema wordt in een drieslag uitgewerkt.

Deze zondag: geen preek, maar poëzie. Wel natuurlijk kindernevendienst en Eefje. Ook is er Premezzo. Voorbereiders en voorgangers zijn Liesbeth van der Kwast, Margreet le Clercq, Joke de Zwaan, Barend Samsom en Hans Baart.

Zondag 15 maart 2015 Grote Kerk, 10.00 uur.

De feestkleur van Pasen, wit, breekt al door het paars van de veertigdagentijd.

Het koninkrijk van God: geen mens meer die hongert of dorst heeft waar het Levend Brood is. Op deze zondag vieren we samen de Maaltijd van de Heer, we breken en delen het brood en de wijn die doen denken aan het Levende Brood en de Ware Wijnstok. Uit de Schrift lezen we Jozua 4:19-24 en 5: 10-12 en Johannes 6:4-15.

In deze dienst is Frank Heezen onze lector, Paul van Oosten bespeelt het orgel en ds. Wijke Greydanus de voorgangster. U/Jij bent van harte welkom, we hopen op een gezegende viering!

Zondag 22 maart 

Stop een bol in de grond en je krijgt een bloem. Leg graan in de aarde en je krijgt nieuw graan. Maar al die tijd van wachten lijkt er niets te gebeuren: de kiem van leven ligt voor dood in de grond.

Jezus vertelt deze zondag dat Hij moet sterven. Maar het perspectief is vrucht dragen, óók voor wie Hem navolgen. Mij puzzelt niet alleen wat dat in mijn eigen leven betekent, maar ook voor een kerk (‘Lichaam van Christus’), die leeft van het goede woord maar volgens cynici op sterven na dood is. De dienst wordt geleid door ds. Hans Baart.

Eef is nog steeds op reis. In de coupé komt ze iemand met een bloembol tegen die maar niet wil bloeien.

Kindernevendienst 40-dagentijd: ‘met open handen’

We hopen dat veel kinderen de weg naar Pasen komen meemaken: elke week horen we in de kerk nieuwe verwikkelingen van Eefje, die alleen op de trein stapt om naar opa en oma te gaan. En elke keer blijkt er een mooi lijntje te liggen tussen dit verhaal en het verhaal van die zondag uit de bijbel. De platen in de kerk beginnen al een echt stripverhaal te worden.

40-dagenapp

Voor mobiele telefoon en tablet biedt Kerkinactie een leuke gratis app aan om de 40-dagen­tijd bewust mee te maken.  Zie App Store of Play Store en zie facebook 3Wijken.

Vespers 40-dagentijd

Vergeet u de vespers niet in De Bron, elke vrijdag om 19.30 uur? Meer info onder algemene informatie.

Taizéreis: ga jij ook?

Kijk onder algemene informatie voor deze reis.

Heeft u een idee?

Zoals u misschien in het verslag op de site heeft gelezen: de kerkenraad denkt na over een nieuwe naam voor onze wijkgemeente 3Wijken. Er komen inmiddels heel wat namen binnen:Herberg; Pleister­plaats; Schuilplaats; Vluchtheuvel; Oase, Inloop; Open Deurkerk; Ontmoetingskerk; Dorpskerk; Catharina­kerk, Catharijnekerk; Kruiskerk; Trinitaskerk; Drie-eenheidskerk; Salemkerk; Salemgemeente; Vredes­kerk; Bergkerk; Drieberg-gemeente; 3-sprong; Ichtus; Shalom; De Ladder; De Regenboog;Proefpolder van God; Samen op weg.

U merkt: sommige namen kleven meer aan het gebouw, andere zijn meer voor de wijk, sommige voor beide geschikt. Primair gaat het om vervanging van de naam 3Wijken.

Heeft u nog een goed idee? Laat het ons weten! Dit kan bij ds. Hans Baart, die de namen is gaan verzamelen, maar ook bij een ander kerkenraadslid. Binnenkort zal de kerkenraad laten weten hoe we op dit pad verder gaan.

Creche zoekt mensen (van 16- 86 jr.)

Wie wileenmalig of liefst vaker oppassen op de kleine kinderen tijdens de kerkdienst? Info en opgave: Heleen van den Brom (514531 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Met een hartelijke groet,

ds. Wijke Greydanus, ds. Henk Makkinga, ds. Hans Baart

Viering van Ontmoeting Onderweg Driebergen (OOD) op zondag 1 maart

Regelmatig leest u iets over de vieringen van Ontmoeting Onderweg.

Deze keer laten we weten dat we de viering van 5 april aanstaande overslaan.

Het is dan precies Eerste Paasdag en we geven dan een ieder de gelegenheid om elders een dienst of viering mee te maken.

Op zondag 3 mei a.s. hopen we elkaar weer te ontmoeten in “t Haagje.

Mevrouw Joke de Zwaan zal dan de viering leiden.

Immanuël wijkgemeente

Vergeten

Mijn lief kan zich ontzettend aan mij ergeren wanneer ik de tussendeur tussen keuken en bijkeuken weer eens vergeet dicht te doen. Of ik nog steeds niet door heb dat ik de kou uit de keuken moet houden en omgekeerd de warmte uit de bijkeuken. Ze vindt mij een verschrikkelijke stommerd dat ik dit niet kan onthouden. Soms meent ze zelfs enige kwaadwilligheid bij mij te bespeuren als ik om haar boosheid grinnik. Dan doet ze er een schepje bovenop en verzekert mij dat ze echt boos is en ik haar serieus dien te nemen. Natuurlijk heeft ze gelijk, maar het kost mij moeite haar dat te geven gezien de waterval aan woorden die zij over mij uitgiet om - in mijn ogen - iets kleins. Vroeger kon ik op mijn beurt mij ergeren aan haar vele woorden, tegenwoordig hou ik steeds meer van haar venijnige preekjes.  Ik weet nu al wat ze denkt als ik dit schrijf: gladjanus!  

Vroeger zou ik dat van die deur  ook beter hebben onthouden dan tegenwoordig. Mijn geheugen was gewend de meest onzinnige dingen te onthouden zoals letter- en cijfercombinaties van autonummerborden van praktisch alle dorpsgenoten. U zou verbaasd staan hoeveel non-informatie ik met de minste moeite kon onthouden. Tegenwoordig is het in mijn bovenkamer meer gatenkaas en moet ik allerlei listen verzinnen om niet door de mand te vallen omdat ik het gewoon niet weet. Een paar jaar geleden leverde dat een uiterst pijnlijke confrontatie op toen ik mij had vergist in de aanvangstijd van een kerkdienst en ik dood leuk kwam aanzetten toen de volgende op punt van beginnen stond. Ik schaamde mij diep en heb me voorgenomen om zoiets nooit meer te vergeten.

Schoorvoetend begin ik te ontdekken dat aan vergeten ook een positieve kant kan zitten. Bij de combinatie vergeven en vergeten lijkt vergeten de ultieme vorm van vergeven te zijn. Hoe werkt dat dan?  Ik kan me nog voorstellen – zij het met moeite – dat bij  lichamelijke en geestelijke schending van je eigen integriteit  sprake kan zijn van vergeven, maar zou je de beledigingen en vernederingen van de ander ooit kunnen vergeten? Er blijven toch altijd littekens? Mag je wel vergeten gezien de pijn die geleden is en alle verwerkingsenergie die dat heeft gekost? Wat zou dan het wenkend perspectief kunnen zijn als we de ander of onszelf uitnodigen alles te vergeven en te vergeten?

De wonden van het leven worden pas vergeten als we er zelf niet meer zijn, en ook onze kinderen en kleinkinderen. Wie is trouwens bereid of in staat de pijnlijke herinneringen van het voorgeslacht  levend te houden tot in de eeuwigheid? Op 4 en 5 mei doen we een poging, maar de verschrikkingen van WO II staan steeds verder van ons af met het afsterven van de tijdgenoten. Kunnen herinneringen wel levend worden gehouden ook als we ze aanvullen met nieuwe uit een meer recent verleden?

Een uitzondering op de regel lijkt het verhaal te zijn van een van ons uit een grijs verleden. Al een kleine tweeduizend jaar hoort zijn lijdensgeschiedenis tot het geestelijke DNA van onafzienbare generaties mensen. In de kerk beleven we aan zijn verhaal de essentie van ons bestaan. Hoe is het mogelijk dat dit verhaal niet in de vergetelheid is geraakt? Hoeveel andere mensen zijn er in de tussentijd niet op een zelfde of een nog gruwelijker manier om het leven gekomen en gewoon vergeten? Waarom houden we zijn herinnering levend en zijn er velen onder ons die getuigen door Hem aangeraakt te zijn. Misschien is de reden daarvan wel buiten onszelf gelegen. Als het helemaal aan ons had gelegen, waren we Hem wellicht allang vergeten. Maar het ligt blijkbaar niet helemaal aan ons. Op een of andere manier blijkt Hij de Levende te zijn. Hij is feitelijk al die eeuwen helemaal niet weggeweest en zal ook niet terugkomen van weggeweest. Zou daarin het geheim schuilen? Een goddelijk geheim wellicht? Wij raken uit elkaars herinnering, maar Hij vergeet de zijnen niet. Toch wel een troostvolle gedachte ook voor een mens als ik die merkt dat vergeetachtigheid steeds meer tot de core-business van zijn bestaan gaat behoren.

ds. Daco Coppoolse 

Kerkenraadsvergadering

Er werd begonnen in de kerkenraadsvergadering in het nieuwe jaar met het lezen van 1 Petrus 4:7-11 en 5:2-7, en waarin wij allen werden opgeroepen om onze naaste lief te hebben als ons zelf. Er werd stil gestaan bij het afgelopen jaar, met de vele gebeurtenissen. De voorzitter sloot af met de verwijzing naar de paaskaars, waarin we verbonden zijn met Christus waaruit we kracht kunnen putten voor het nieuwe jaar.

De WKR werd gevraagd opmerkingen te maken i.v.m. aanpassing van de kerkorde, welke betrekking had op de regelgeving bij ontheffing van het ambt van een predikant verbonden aan de evangelisch-lutherse gemeente, waarbij er medewerking moet worden verkregen van de evangelisch-lutherse Synode. De WKR laat via de classis weten dat de generale synode geen aanleiding geeft tot het maken van opmerkingen.

Het nieuwe adresboekje is in de eindfase.

De informatieavond voor potentiële ambtsdragers wordt gehouden op 2 maart a.s. In 2015 neemt een zeer groot gedeelte van de kerkenraadsleden afscheid.

Er werd gesproken over de gemeentezondag en alles wat er aangereikt werd door de gemeente. De WKR is bezig om een visie te ontwikkelen gebaseerd op de wensen van de gemeente en alle input te implementeren om er mee aan de slag te kunnen gaan.

Wat verder ter tafel kwam en uit de AK:

1)Hebbes, Magda Lijftogt, 2) groep Dwaas, Christiaan en Marieke Westeneng,

3) Volgende vergadering van de AK zal zijn op 15 januari.

Uit de taakgroepen:

1)Er worden gesprekken gevoerd met deskundigen over de herinrichting van het liturgisch centrum 2) 11 januari is de nieuwe geluidsinstallatie in gebruik genomen 3) actie kerkbalans gaat van start 4) er zijn nog geen aanmeldingen voor de belijdenis catechisatie 5) Volgende vergadering is 9 februari 2015

Als afsluiting zingen we: lied 919 vers 1 en 4.

De ouderlingen communicatie

Ambtsdragers

Geachte broeders en zusters

In november mochten wij als wijkgemeente Immanuël een bijzondere gemeentezondag beleven.

Die dag was bedoeld als aanzet om uw stem in onze wijk beter te kunnen horen. Waar verlangt u naar, hoe kunnen wij God en elkaar beter horen. Zoals reeds per brief bericht zijn er heel veel opmerkingen op de zondag door u gemaakt.

Als kerkenraad zijn wij druk bezig hier iets zichtbaars van te maken. Dat zichtbaar maken en u er verder bij betrekken kost tijd, maar is de moeite waard. Maar dat betrekken heeft ook een actief accent.

Niet alleen de kerkenraad heeft verantwoordelijkheid, U als gemeente evenzeer. De kerkenraad en de gemeente maken samen de Immanuël wijk. Om nu de kerkenraad voldoende haar taak te kunnen laten uitvoeren zijn voor Nu en voor de toekomst nieuwe ambtsdragers nodig. Mooie taken, niet altijd even eenvoudig maar heel zeker de moeite waard.

Wij doen daarom een beroep op U als gemeenteleden om eens bij u zelf te rade te gaan wat U voor de gemeente zou kunnen betekenen. De komende tijd gaan wij hier ook als kerkenraad over vergaderen.

Wilt u dat een dezer dagen ook eens doen, met uzelf en anderen nadenken over wat u kunt betekenen voor onze gemeente.

Als Ouderling of Diaken uw kennis en ervaring delen met de gemeente, hoe mooi kan dat zijn.

Iets voor Jong en Oud. En denk niet meteen; dat kan ik niet of dat is niets voor mij. Een mens kan meer dan hij zelf soms denkt. Samen met anderen, een mooie taak. Opdat we met elkaar gemeente zijn!

Wilt u zich aanmelden of weet u iemand die dat wel zou willen? Onze scriba Gerard ontvangt graag uw reacties op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-25362427 Of trek hem of een van de andere kerkenraadsleden aan hun jasje. Mogen wij op u rekenen? Of nee, wij rekenen op u.

Uw voorzitter, Lex Lemckert

Hervormd Gereformeerde Gemeenschap

Een reis impressie

In de afgelopen weken waren mijn vrouw en ik bij onze kinderen en kleinkinderen in Zuid-Oost Azie. Zij zijn daarheen ruim twaalf jaar geleden uitgezonden voor zendingswerk. In verband met hun veiligheid noemen we in schriftelijke publicaties, uit voorzorg, hun naam en de plaats waar zij werken niet al te duidelijk. Hoewel het bezoek door ziekte heel anders verlopen is dan we ons hadden voorgesteld wil ik van één moment tijdens deze weken u een indruk geven.

Op zondag 15 februari maakten we een kerkdienst mee in de gemeente waar ook onze kinderen meeleven. Iets later dan de bedoeling was kwamen we om 8.45 uur in de dienst aan. We waren zeker nog niet de laatsten die aanschoven. Het kerkkoor/cantorij had juist het laatste lied gezongen. Als gemeente zongen we daarna enkele lofprijzingsliederen begeleid door een band. Uit de klank van de gezongen woorden en de geprojecteerde teksten konden we opmaken dat de Naam van onze Heere Jezus werd geprezen. (Onze zoon kon ons daarbij helpen, hij spreekt volgens ons vloeiend de taal.)

Daarna volgde de dienst van het Woord. Na bemoediging, groet en gebed hield de plaatselijke predikant de preek. Deze was toegespitst op de saamhorigheid in de gemeente. Kennelijk van belang voor de gemeenschap. Hiervoor was gekozen omdat het de laatste zondag voor het begin van het nieuwe jaar was, het jaar van het schaap. Een jaar voor volgers, niet voor leiders.

Drie schriftlezingen vormden de stof voor de uitleg van de Bijbelse boodschap. Kopieën van de tekstgedeelten waren voorhanden. Het eerste gedeelte Numeri 11:10-17; na de mopperende vraag om vlees, is er Mozes klacht hoe hij aan dit volk leiding zal geven. Een deel van de geest van Mozes wordt gelegd op 70 oudsten. Mozes hoeft het werk niet alleen te doen. Het tweede gedeelte Exodus 17:8-14; Door het leger van Jozua worden de Amalekieten verslagen. Zolang Mozes de staf omhoog houdt is Israël in het voordeel. De armen van Mozes worden ondersteund door Aaron en Hur. Opnieuw wordt Mozes geholpen. Het derde gedeelte Numeri 14:1-10; het volk blijft mopperen en staat op tegen Mozes, wil hem stenigen. De Heere God verschijnt in heerlijkheid in de tent van de ontmoeting. De Heere regeert! Na 3x 20 minuten uitleg over elk van deze gedeelten kwam nog een vierde gedeelte aan de orde. Lukas 22:24-30, zeg maar een toepassing vanuit het evangelie waar de discipelen twisten over de vraag wie wel de belangrijkste is. Jezus geeft aan, dat dienen bij het Koninkrijk past en niet het heersen. Hijzelf is onder ons als degene die dient. Er werd zeker een passende verbinding gelegd tussen de verschillende gedeelten. De voorganger wees er in een tussenzin wel op, dat daarmee niet gezegd is dat er in de gemeente geen leiderschap nodig is. (was dat om de eigen positie veilig te stellen?)

Al met al een stevige preek van vijf kwartier. Sommigen luisterden aandachtig, anderen deden ook wel wat anders. Er werd getelefoneerd, ge-smst, gegeten, heen en weer gelopen, een luchtje geschept, enz.

Daarna zongen we nog enkele liederen. Ja, zowaar ook een bekende melodie: ‘Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht…’ ( met een tekst met volstrekt andere inhoud). Na de dienst was er onderlinge ontmoeting. Na een dienst van ongeveer twee en een half uur gingen we weer huiswaarts.

We geloven dat de Heere God er mee zal doen wat Hem behaagt. Wereldwijd laat Hij Zijn evangelie klinken. Hij doorbreekt grenzen die onder ons mensen bestaan.

Het is goed om dat te beseffen in de gemeente hier en nu.

B. den Butter

Traject 24

Bij de zondagse bijeenkomsten

Hans Eschbach is na een langere periode in Spanje weer terug en gaat vanaf februari weer eens per maand voor in onze kerk. Zo ook op 8 maart en dan vieren we weer samen het avondmaal. Hans is nu ook weer beschikbaar voor andere zaken, zoals deelname aan de bestuursvergaderingen en de belijdeniscatechese (zie verderop voor meer informatie en in de colofon voor zijn gegevens).

Op 16 maart spreekt Robert Doornenbal; hij is senior opleidingsdocent theologie en cultuur aan de Academie voor Theologie van de Christelijke Hogeschool Ede. Hij promoveerde in juni 2012 aan de VU op zijn proefschrift ”Crossroads”, waarin hij nieuwe vormen van kerk-zijn en missionair leiderschap analyseert.

In de bijeenkomst van 22 maart wordt de toespraak gehouden door Peter Bakker; Peter is predikant in de Pax Christi kerk in Den Haag en was tot 10  jaar geleden voorganger in onze Immanuëlkerk. We zien ernaar uit hem weer een keer in ons midden te verwelkomen.

Belijdeniscatechisatie

Enkele jonge leden van Traject24 hebben aangegeven belijdenis te willen doen. Er zijn hiervoor drie voorbereidingsavonden gepland: 19 februari, 5 en 26 maart. De belijdenisdienst is op 1e paasdag (5 april). Wil je alsnog meedoen, neem contact op met Hans Eschbach: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 033 4725236.

Genezing

In oktober sprak David ten Voorde (sinds mei 2013 predikant in Nunspeet, zijn eerste gemeente) bij ons over Genezing. Op de dinsdagen 10 en 24 maart komen hierover 2 toerustings-avonden, in ’t Hoge Licht, aanvang 20.00 uur. David geeft dan een inleiding en we gaan oefenen. Iedereen is welkom; vanwege de catering graag even opgeven als je wilt komen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De toespraak van David is via de website van de Immanuelwijkgemeente nog te beluisteren via ‘Kerkdienst gemist’ datum: 2 november. Op onze website - www.trajct24.nl - is nog wat extra informatie te vinden.

Mannenontbijt over Vader-invloed

Elke 1e zaterdag van de maand is er een Mannenontbijt, van 8.00 tot 9.30 uur (vergaderkamer Flexkantoor Middellaan 3, Driebergen). Met ongeveer 10 à 15 mannen komen we dan samen rond een inhoudelijk thema en een ontbijt. Op 7 maart is het onderwerp ‘Vader-invloed’, gekozen uit het Inspiratieboek MAN. Iedereen is hiervoor van harte welkom (vanwege de catering s.v.p. even opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Namens het Traject24-bestuur,

Roel Vermaas, secretaris / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0343-517768 / www.traject24.nl

Parklaankerk

Agenda

Stilteontmoeting op donderdag 5 maart om 14.00 uur. 

Op zondag 8 maart gaat voor dhr. dr. J. Greven, op 15 maart dhr. Herman O. de Roode en op 22 maart  mevr. ds. M.M. van Zoest.
Op vrijdag 6 maart is de maandelijkse bijeenkomst Chez Baas, vanaf 16 uur in boekhandel Jacques Baas.
Filmhuis Parklaan vertoont op vrijdagavond 20 maart (20 uur) de Mexicaanse documentaire Partes de una Familia van Diego Gutiérrez (2012), over een verre van idyllisch familieverband, (niet in het Nederlands ondertiteld)

11 maart: Lezing prof. dr. Paul van Tongeren
Woensdagavond 11 maart houdt dr. Paul van Tongeren, hoogleraar wijsgerige ethiek aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, in de Parklaankerk een lezing over de mens en zijn sociale verbanden, over deugdenethiek en levenskunst. De entree bedraagt € 6 en de bijeenkomst begint om 20 uur. Om 22 uur wordt afgesloten.

In memoriam

Op 14 februari overleed in Driebergen in zijn honderdste levensjaar prof. dr. ir. Coenraad Liebrecht Temminck Groll. De afscheidsdienst was zaterdag 21 februari in de Pieterskerk in Utrecht, waarna hij is begraven in Amsterdam.

Terugblik: Buigzame gelovigen
De Oecumenische Studiekring  (10 deelnemers) onder leiding van Joke de Zwaan heeft alweer twee inspirerende middagen achter de rug. Besproken wordt het boek Buigzame gelovigen, essays over religieuze flexibiliteit. In dit boek worden de kansen onderzocht van een flexibel omgaan met de eigen religie en levensbeschouwing in een veranderende samenleving en in een multireligieuze context, uiteraard met het oog op de toekomst.

Voor de eerste bijeenkomst lazen we de inleiding en het eerste hoofdstuk. Bij de bespreking ging het vooral over de noodzaak binnen tradities om soepel/flexibel te zijn. Allereerst natuurlijk om voeling te houden met veranderende tijden en omstandigheden. Het ligt al besloten in het woord traditie (tradere = doorgeven): hoe geef je door aan een volgende generatie. Daarbij is veel verstarring opgetreden in de loop der tijd: men ging uit van onveranderlijke antwoorden uit de traditie en niet van de eigentijdse vragen naar zingeving/God. Daarnaast vraagt soepelheid binnen een traditie om de erkenning dat er geen definitieve antwoorden (waarheidsclaims) zijn te geven. De vraag naar God blijft een open en nooit eindigende vraag naar een geheim. Dat betekent dat elke religieuze traditie een zekere bescheidenheid aan de dag moet leggen in het claimen van waarheid: alles wat over God gezegd wordt blijft hypothese. De kringdeelnemers van verschillende kerkelijke huize gaven om de beurt aan zichzelf behoorlijk flexibel te vinden! Tegelijkertijd gaat het hun ter harte dat de kerken hopeloos achter de feiten aanlopen. Valt er nog iets te redden van de toch wel dierbare erfenis? Het doet goed er samen over na te denken en in vertrouwde kring met elkaar te praten. 

In de tweede bijeenkomst verdiepten we ons in het hoofdstuk dat Manuela Kalsky heeft geschreven aan de hand van het boek Het leven van Pi (Yann Martel). Voor Kalsky is ‘Multiple religious belonging’, het aangaan van meervoudige religieuze bindingen, de tendens die zich aftekent in onze hedendaagse samenleving. De moderne mens is ook in religieus opzicht geëmancipeerd en zoekt eclectisch uit de verschillende tradities datgene wat bij hem past en zijn leven verrijkt. Wat vinden we van deze herkenbare tendens? Zijn we niet allemaal wel eens zeer onder de indruk van de spiritualiteit van andersdenkenden, b.v. tijdens een buitenlandse reis? En liggen we ook wel eens op de yoga mat? Zijn we daarmee dan meteen real hindoe, boeddhist of moslim? We zijn er nog niet uit. Voor de volgende keer lezen we weer een hoofdstuk en broeden we op onze vragen. Waar liggen de grenzen van die beoogde flexibiliteit, wat spreekt ons aan bij andere religies en ook: is er institutie nodig om een gemeenschap te zijn en niet een losse emotie-groepering?

(Lia Heemstra-de Jong)

ISZ De Brug

Sparrenheide

Ter gedachtenis
Op 6 februari overleed plotseling mevr. O.Kramer-Timmer. Zij werd 91 jaar en woonde op Erica.

Nieuwe bewoners
Wij mogen vier nieuwe bewoners welkom heten. Dhr.J.Klein, kamer 210, kamer 110 mevr. N,van Bemmel- Hazeleger, mevr. A.J.Jansen- van Dam, kamer 227 en mevr. E.Jansen- van de Hoef, kamer 139.

Bijbelkring
De eerstvolgende Bijbelkring wordt gehouden op 16 maart, om 15.00 uur in het Kruispunt.

Collectes
De collectes bedroegen op 8 februari € 109,05, op 15 februari € 115,70 en op 22 februari € 105,80.

Hartelijk dank voor uw gaven.

Met vriendelijke groet, namens de Pastorale commissie, Anneke Smit.

Rehoboth

Afscheid

Op maandag 9 februari j.l. ging de heer A. Gietema (kamer 110) van ons heen. Op twee weken na mocht hij de zeer hoge leeftijd van 99 jaar bereiken. Sinds 19 april 2007 maakte hij deel uit van onze gemeenschap. Hij nam er een heel eigen plaats in en was geliefd. We zullen hem dan ook erg missen.

Vergadering

Voor de tweede keer dit jaar komt de pastorale commissie bij elkaar op donderdag 19 maart a.s. om 14.30 uur. Om haar aanstaande vertrek naar de Broedergemeente in Dresden zal mevrouw van Hell dan voor het laatst in ons midden zijn. Met dit beroep wensen we haar nogmaals van harte geluk.

Met een hartelijke groet,  R.E. van der Wal 

Algemene informatie en activiteiten om aan mee te doen

Vespers veertigdagentijd

Traditiegetrouw verzorgt de Raad van Kerken (RvK) de vespers op vrijdagavond in de veertigdagentijd. Aangezien de RvK uitgebreid is met de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en o.a. de Hagediensten als gastlid ook belangstelling vertonen, is ervoor gekozen om elkaar vierende wijze dieper te leren kennen.

De vijf geloofsgemeenschappen die lid zijn (RK-Parochie, Parklaankerk, Immanuëlgemeente, Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en de 3Wijken) verzorgen elk een vesper van 30/35 minuten. We lezen samen de verhalen uit Markus van zalving tot en met Pilatus (op Goede Vrijdag is er immers geen versper, maar gedenkt elke kerk zelf de kruisiging van Jezus). Ook is er een vast themalied.

Hoe het verder uitgewerkt en aangevuld wordt met beelden, woorden, muziek, zang en verstilling is de verrassing van elke avond. Zo hopen we bij elkaar veel te ontdekken dat we zelf misschien minder kennen, maar dat ons verrijkt en bemoedigt op weg naar Pasen.

Op 20 februari neemt de 3Wijken de aftrap. Elke vrijdag is het om 19.30 uur in De Bron (bij winkelcentrum De Sluis).

Namens de Raad van Kerken, ds. Hans Baart

Wereldgebedsdag 6 maart

Op vrijdagavond 6 maart wordt de reeks 40-dagenvespers onderbroken door de wereldwijd gevierde wereldgebedsdag. De liturgie is voorbereid door vrouwen uit de Bahama’s, een eilandengroep in het Caribisch gebied ten oosten van Florida. Het is een klein land, zelfstandig sinds 1973, met ruim 300.000 inwoners. Het thema  ‘Begrijp je mijn liefde?’ is ontleend aan het verhaal van de voetwassing uit Johannes 13. De vrouwen laten ons delen in hun beleving van ons gezamenlijk geloof in Gods reddende liefde.

Op 6 maart dus, in De Bron (nabij De Sluis) om 19.30 uur.

Taizéreis: ga jij ook?

Ook dit jaar willen we de gelegenheid bieden om met elkaar een week naar Taizé te gaan. Er is steeds gezegd dat dat van 26 april t/m 3 mei zou zijn, maar die data blijken niet in de schoolvakantie te vallen. Als je misschien wel mee zou willen, laat dat dan even weten aan Hans Baart (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-24359765). Wanneer blijkt dat een week later beter uitkomt, verschuiven we gewoon.

De volledige kosten zullen 125 euro bedragen. Meer info bij Hans Baart.

Goedenavondcafé

Dé ontmoetingspek voor mensen met en zonder beperking in Driebergen!

In de maand maart is het Goedenavondcafé geopend op vrijdagavond 6 maart en vrijdagavond 20 maart, van 19.30 uur – 22.30 uur.

Op 20 maart houden we een oudhollandse spelletjesavond.

Het café wordt gehouden in ‘t Hoge Licht, Klaproos 2. Van harte welkom!

Wie zingt mee?

Het interkerkelijke ouderenkoor Avondzang repeteert iedere week in de Grote Kerk op donderdagochtend van 9.45-11.30 uur en heeft soms een uitvoering. Wie van zingen houdt, is van harte welkom! Informatie: Len den Ouden (517796

Paasgroetenactie 2015 “Open je handen”

De paasgroetenkaarten zijn gemaakt door gedetineerden, die in een project werkten aan het thema van de 40-dagentijd ‘Open je handen’. Vrouwen in de Penitentiaire Inrichting Ter Peel hebben allemaal een klein stukje gemaakt van een groot doek. Ieder bewerkte op haar eigen manier een stukje stof om de ‘open handen’ te laten zien. Zoals een vrouw zei: “Dat de Liefde van boven, verbeeld door de rode driehoek, in elk lapje stof tot uitdrukking zal komen.” De foto van de bloemenkaart is gemaakt door Ivon, penitentiair medewerker.

Twee soorten kaarten:

-       dubbele kaart voor gedetineerden in Ned. gevangenissen. 1e kaart voor een gevangene, waarop u een groet en uw naam kunt zetten; 2e kaart (met postzegel) kan de gevangene zelf verzenden naar een familielid of kennis (hierop niets schrijven!)

-       enkele  kaart voor buitenlandse mensenrechtenorganisaties en –activisten  uit de groetenlijst van Amnesty International. (Gedeeltelijk kaarten met het thema van vorig jaar.) Vermeld een groet/tekst en alleen uw naam.

Vermeld nergens uw adres of woonplaats!! Kosten: € 1,75. Versturen: vóór 29 maart (Palmzondag) Verkrijgbaar na de dienst.

Passiebijeenkomst voor ouderen van de wijkgemeente 3Wijken.

Op donderdag 19 maart a.s. wordt een Passiebijeenkomst georganiseerd, vanaf 14.30 tot 17.00 uur. Medewerking wordt verleend het ouderenkoor “Avondzang” o.l.v. Len den Ouden en met pianobegeleiding van Meindert Boogaard. Ds. Wijke Greydanus houdt een korte meditatie.

Na de pauze zal ds. Willem Timmerman iets vertellen over iconen. Daarna is er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Als u vervoer nodig hebt, kunt u dit vóór 18 maart doorgeven aan mevr. Heleen van den Brom, tel. 514531, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Graag ontmoeten wij u op 19 maart.

Sectieteams van wijkgemeente 3Wijken.

V&T activiteiten

“Waar is de hemel, oma? Wie is God, opa?”

Deze V&T activiteit vindt plaats op maandag 23 maart. Er is nog plek voor een paar mensen. Voor meer info: zie het boekje Ontmoeten & Verbinden (V&T activiteiten).

Waar: ’t Hoge Licht; Wanneer: 23 maart 2015; tijd: 10.00 – 12.00 uur; leiding: ds. Henk Makkinga; (tel. 445655; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.); opgave: z.s.m. bij ds. Henk Makkinga.

V&T Meditatie en kunst

De Protestantse Kerken organiseren dit seizoen een cursus meditatie en kunst. Deze bijeenkomsten zijn op woensdagavond 25 februari, 25 maart en 22 april, van 19.30 tot 20.45 uur in ‘t Hoge Licht. Elke avond heeft een eigen inhoud en structuur. De cursus wordt geleid door drs. Huguette Jurriaanse. Zij studeerde godsdienstwetenschappen en piano. Iedereen is van harte welkom. Ervaring met meditatie is niet nodig. Aan het eind wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Inlichtingen en opgave: Anne-Margreet van Eekelen, tel. 515808.

Psalmen in expressie 2015

De cursus ‘Psalmen in expressie’ beleeft zijn vijfde jaargang. Er staat een nieuwe reeks Psalmen centraal.

Psalmen drukken het geloofsvertrouwen van ons mensen uit. Op een indringende manier klinken stem en tegenstem. De woorden staan vaak dicht bij onze belevingswereld. Zo stimuleren psalmen ons om zelf het gesprek met God te zoeken.

De cursus ‘Psalmen in expressie’ telt vijf bijeenkomsten waarin we telkens aandacht geven aan een nieuwe psalm. Elke bijeenkomst kent globaal de volgende opzet: in het eerste deel verkennen we de psalm in persoonlijke meditatie en gezamenlijk gesprek. Vervolgens geven we met potlood, krijt of penseel creatief vorm aan wat ons in de psalm raakt of aanspreekt. Hierbij ligt de nadruk op expressie, teken/schilder- ervaring is niet nodig. Na de pauze is er de mogelijkheid elkaars werk te zien en ervaringen te delen.

De cursus wordt gehouden op vrijdag van 17.00-20.00 uur in ’t Hoge Licht. Je neemt zelf brood mee,  voor soep, koffie en thee wordt gezorgd.

De eerste bijeenkomst is vrijdag 13 maart 2015. Maximaal acht personen kunnen deelnemen. De cursus staat onder leiding van Els Kruidenier en ds. Daco Coppoolse. U kunt zich bij hen opgeven. Sluitingsdatum vrijdag 27 februari.

Waar:                         ’t Hoge Licht

Wanneer:                   2015: 13, 20 en 27 maart, 24 april en 1 mei

Tijd:                           17.00-20.00uur

Leiding:                      Els Kruidenier, creatief therapeut (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ds. Daco Coppoolse  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.0615443064

Materiaal:                  ter plaatse aanwezig, cursuskosten € 25,00

Opgave:                     noodzakelijk U kunt zich opgeven tot en met komende zondag 8 maart!!!

Gemeentereis naar Georgië en Armenië zomer 2015

Georgië en Armenië zijn twee landen die zich sinds 1991 van de voormalige Sovjet Unie hebben losgemaakt en zelfstandig zijn geworden. Beide landen kennen een christelijke cultuur die teruggaat tot 300 na Christus. In de Sovjet tijd was het amper mogelijk hieraan openlijk vorm en uiting te geven. Veel kerkgebouwen raakten in verval of werden verwoest. Wie nu deze landen bezoekt ziet een soort revival. Monumentale kerkgebouwen zijn weer in oude luister hersteld en nieuwe gebouwd. Deze spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van de huidige inwoners. Fascinerend om dit van nabij te zien. Bovendien kennen beide landen een rijke en wonderschone natuur: een uitgestrekt steppenlandschap met hoge bergtoppen aan de horizon (op het plaatje de Ararat) afgewisseld door loofbossen en wijngaarden. Een feest voor het oog. Wat niet onvermeld mag blijven is dat Georgië het geboorteland van Stalin is. Zijn geboortehuis behoort tot een van de belangrijke toeristische attracties.

Van 28 augustus tot en met 8 september 2015 organiseren wij in samenwerking met reisbureau DrieTour een twaalfdaagse reis naar beide landen. U kunt informatie krijgen bij Tineke en Daco Coppoolse  0343-511556/0615443064, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bij 25-29 deelnemers bedraagt de reissom € 1769,- pp en bij 15-19 deelnemers €1951,- DrieTour werkt met een all-inclusive-formule. Dat wil zeggen: maaltijden, entrees, fooien zijn bij de reissom inbegrepen. 

Begin april maken we de balans op hoeveel animo er voor de reis is. Hebt u interesse om mee te gaan, wilt u dan zo vriendelijk zijn om uw deelnemersformulier voor die tijd bij ons inleveren?

Evangelie volgens Marcus

Elke zondag horen we een klein gedeelte uit één van de 4 Evangeliën. Meestal, maar vaker niet, sluit de lezing van de zondag aan bij het vorige gedeelte dat de week ervoor is gelezen. Soms zijn er grote hiaten. Het hele Evangelie in zijn geheel lezen komen we vaak niet aan toe. Dit jaar is het Evangelie volgens Marcus de doorgaande lezing op zondag.

We willen het experiment aangaan om het hele Evangelie van Marcus te lezen.

Waar:              Kerkzaal Grote Kerk

Wanneer:        maandag 16 maart 2015

Tijd:                19.30 uur

Leiding:          dhr. Job Krijgsman en ds. Henk Makkinga

Opgave:         niet nodig.

IKO lezingen ‘t Hoge Licht.

Dinsdag 10 maart om 10 uur:

Als alles duister is ontsteek dan een lichtend vuur

…..maar waar haalt een mens dat vandaan?”  Een verhaal over de veerkracht in het levensverhaal en de weg naar Pasen. Lezing door dr. Corja Menken-Bekius, oud-docent pastoraat en geestelijke verzorging.

Woensdag 18 maart wordt de lezing ook in ’t Hoge licht gehouden .

Dhr. Frans Loos neemt ons dan mee naar Andalusië, wat altijd een geliefde regio is geweest voor veroveraars. Grieken, Carthagers en Romeinen stichten er koloniën. Later brachten de Moren het onder islamitische heerschappij. In deze lezing wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de cultuur van Moors Andalusië.

Voor vervoer bellen naar T. Kingma 518799

Pijlers van het Christelijk geloof

Sinds najaar 2011 worden maandelijks zondagmiddag-lezingen belegd, waarbij de 'pijlers van het christelijk geloof' en de bijbel centraal staan; het zijn lezingen met een interactief karakter. Thema dit seizoen: 'De Bergrede'. De inleiders zijn leden van de PKN-gemeente in Driebergen: ds. Daco Coppoolse, prof. C. van der Kooi, prof. G. Immink en ir. L.Touwen en als gast prof. E. Talstra.

Op 8 maart spreekt Kees van der Kooi over  Mattheus 6/22-34; 7/1-12

Verdere data: 12 april 2015,  Gerrit Immink over Matteüs 7:13-27; 28-29

In ’t Hoge Licht, aanvang 16.30 uur tot uiterlijk 18.00 uur.

Namens de voorbereidingsgroep, Matthijs van Kranenburg, tel. 0343-513027.

Liedjestrein

Op de zaterdagen 7 maart en 21 maart rijdt de Liedjestrein in een zaal van het Hoge Licht, Klaproos 2, Driebergen. De Liedjestrein is een programma voor PEUTERS en KLEUTERS. We gaan fijn liedjes zingen met ons allen en er wordt een mooi verhaal verteld. Tussendoor is er een pauze waarin we wat te drinken krijgen. Voor de ouders/ begeleiders is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Meer info krijg je van Anita de Bruin, tel. 0343-521566.

De Prinsheerlijkvakantieweek Wie wil er mee over de grote wereldzee?

(Vooraankondiging) Dit is het thema voor de vakantieweek van dit jaar voor mensen met een lichamelijke beperking. De week wordt gehouden van 27 juni tot 4 juli in het Roosevelthuis en wordt georganiseerd door de projectgroep Prinsheerlijk van de Diaconie van de Protestantse Gemeente van Driebergen. Zowel deelnemers als vrijwilligers van alle gezindten zijn hierbij welkom. De week is bestemd voor mensen uit Driebergen en de Heuvelruggemeentes.

Wilt u meer weten? Contactadres is Bas en Ida van Duuren, 0343-515793 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vakantieweek PCOB naar Appelscha van 16 – 23 mei 2015

Na een geslaagde reis naar Valkenburg organiseert de PCOB samen met onze Protestantse Gemeente voor 2015 een reis naar Appelscha (hotel “Aan de Vaart”) in Friesland. Een prachtig familiehotel gelegen tussen 2 schitterende natuurgebieden, het Fochtelooërveen en het Drents-Friese Wold. De reis is bedoeld voor mensen die voor zichzelf kunnen zorgen. Er gaat geen verpleging mee.

U verblijft in een één- of twee- persoonskamer, inclusief algehele verzorging. Een hele dagtocht, twee halve dagtochten, alle entreegelden, de fooien, de reisbegeleiding en ook de heen- en terugreis met de bus is bij de prijs begrepen. De prijs voor een 2-persoonskamer bedraagt € 565,- p.p., voor een 1-persoonskamer € 630,-, incl. annuleringsverzekering. De reisleiding is weer in handen van Bram Dekker en Nel v.d. Meer. Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Voor inschrijfformulieren en informatie kunt u terecht bij Nel van der Meer, Coolsmahof 4, Driebergen. Tel. 0343 514079.

Deadline KerkNieuws  - vrijdag 20 maart 2015

 

Adressen

Kerkelijk Bureau

 

Wijkgemeente 3Wijken

Adres: De Lei 86 - 3971 CA Driebergen

Kerkgebouw: Grote Kerk, Hoofdstraat 115

Website: www.pgdriebergen.nl

 

Per adres: Kerkelijk Bureau

Open: ma. en do. van 08.00-14.00 uur

Website: www.3wijken.nl

Telefoon: 0343-513570

 

Scriba: C. van der Hoog (0343-521617)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene Kerkenraad

 

Predikant: J.T. Baart (06-24359765)

Per adres: Kerkelijk Bureau

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorzitter: J.C.A. Gortemaker (0343-516238)

Predikant: H. Makkinga (0343-445655)

Scriba: M. Kingma (0343-518799)

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Predikant: W. Greydanus (0343-445655)

College van Kerkrentmeesters

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Per adres: Kerkelijk Bureau

 

Wijkgemeente Immanuël

Voorzitter: G.F. Sollman

 

Kerkgebouw: 't Hoge Licht, Klaproos 2

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Per adres: Kerkelijk Bureau

Secretaris: K. Allaart

 

Website:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.wijkgemeente-immanuel-driebergen.nl

Vrijwillige bijdragen: NL59FVLB0699643562

Voorzitter: L. Lemckert (06-57937800)

Collectebonnen: NL39RABO0375225714

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diaconie

 

Scriba: G. Jaspers (030-6570300)

Per adres: Kerkelijk Bureau

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorzitter: A.A. Dekker (0343-518826)

Predikant: D. Coppoolse (0343-511556)

Secretaris: R.A. van der Lee (0343-531392)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Traject24

Bijdragen: NL47RABO0385253818

 

Kerkgebouw: De Bron, Damhertlaan 87

Commissie Zending, Werelddiaconaat en

Website: www.traject24.nl

Ontwikkelingssamenwerking (ZWO)

 

Secretaris: R. Vermaas (0343-517768)

Per adres: Kerkelijk Bureau

 

Asch van Wijcklaan 11, 3972 ST Driebergen

Voorzitter: H.H.W. Weeda (0343-520986)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris: E. van Amerongen

 

Predikant voor bijstand en adviezen:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ds. H. Eschbach, Amersfoort (033-4725236)

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijdragen: NL47RABO0385253818 (o.v.v. ZWO)

Parklaankerk, Vrijzinnigen Nederland

   

Kerkgebouw: Parklaankerk, Parklaan 7

   

Telefoon: 06-23086617

Hervormd Gereformeerde Gemeenschap

 

Website: www.parklaankerk.nl

Kerkgebouw: Nieuw Salem, De Lei 86

 

Theologisch inspirator:

Bijstand pastoraat: Ds. B. den Butter

Dr. W. van der Meiden (06-10968882)

Secretaris: J.W. van der Wilt (0343-514967)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uilenkamp 6, 3972 XR Driebergen

Pastoraal werker: P. Stegenga (0318-521222)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ISZ De Brug

Coördinatoren: A.F. Leenders (0343-515190) en

F.C. Putz (0343-531449)

Adres: Nassau Odijcklaan 3, 3971 BN           

Driebergen

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.iszdebrug.nl

 

Voorzitter: M. Putz

Geestelijk verzorger: H. Van Hell (0343-555847)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Penningmeester: L. Janssen

Scriba: A.C. Smit - van der Heijden (521150)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bijdragen: NL45ING0000137241